Metso 2022

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Metson kokonaiskannan tiheys (4,5 yksilöä / km2) on pysynyt lähes ennallaan edelliseen vuoteen nähden, ollen pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Myös aikuiskannan tiheys on pysynyt samalla tasolla kuin viime vuonna. Poikastuotto on keskitasoa kaikilla mittareilla mitattuna.

Pohjois-Karjalassa kanta on kasvanut ja on selvästi keskiarvon yläpuolella. Varsinkin aikuiskanta on kasvanut lähes ennätyksellisiin lukemiin. Myös Pohjois-Savossa aikuiskanta on kasvanut hieman normaalia tiheämmäksi. Oulussa ja Lapissa kokonais- ja aikuiskanta ovat selvästi keskiarvonsa yläpuolella, suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna. Uudellamaalla metsokanta on taantunut edellisvuoteen nähden. Keksi-Suomessa aikuiskanta on taantunut selvästi.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi