Pyy 2021

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Pyyn kanta on selvästi kasvanut eri puolilla maata, poikkeuksellisen yhtenäisesti eri alueilla. Keskimäärin kanta on kasvanut eri puolilla Suomea 32 % edellisvuoteen verrattuna. Pohjois-Karjalassa, Rannikko-Pohjanmaalla ja Kainuussa kannan kasvu on peräti noin 60 %. Satakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Oulussa kanta on pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella, kun taas Pohjois-Hämeessä aikuiskanta on hieman normaalia pienempi. Muilla alueilla sekä aikuiskanta että kokonaiskanta ovat lähellä keskiarvoaan, mikä on hyvä uutinen tälle taannoin voimakkaasti vähentyneelle lajille. Nyt kannat ovat jo 3–5 vuoden ajan näyttäneet selviä palautumisen merkkejä pahimmasta aallonpohjasta, joka oli 2016–2017.

Poikasosuus oli huomattavan suuri Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, mutta keskiarvoa suurempi myös Oulussa ja Pohjois-Savossa. Kainuussa, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla oli lisäksi normaalia suuremmat poikuekoot. Tavanomaista selvästi heikompaa pesimämenestystä ei havaittu millään alueella.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi