Pyy 2022

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Pyyn kokonaiskannan tiheys (6,7 yksilöä / km2) on lähellä pitkäaikaista keskiarvoa, eikä se juuri ole muuttunut edellisestä vuodesta. Myöskään aikuiskannassa ei ole nähtävissä valtakunnan tasolla selkeätä muutosta suuntaan tai toiseen. Pyyn poikastuotto on kuluvana kesänä ollut normaali, eli lähellä pitkäaikaista keskiarvoaan. Poikuekoko pieneni hieman edelliskesään verrattuna, joka olikin oikein hyvä poikuekoon suhteen.

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa pyytiheydet ovat normaalia korkeammat. Rannikko-Pohjanmaalla ainoastaan pyyn aikuiskanta on normaalia tiheämpi. Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Hämeessä pyyn tiheydet ovat pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella, kuitenkin myötäillen pitkäaikaista taantuvaa trendiä. Muilta osin pyyn kannat ovat suurissa osissa maata pitkäaikaisen keskiarvonsa tuntumassa.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi