Riekko 2021

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Riekon kanta on kasvanut maltillisesti vahvimmilla alueillaan Lapissa, Oulussa ja Kainuussa. Kaikkiaan kanta kasvoi jo neljättä tai viidettä vuotta peräkkäin. Tiheys on nyt Lapissa pitkäaikaisen keskiarvonsa vaiheilla, mutta jää siitä edelleen alapuolelle Oulussa ja Kainuussa. Lapissa riistakolmiolaskennan avulla arvioidaan riekkokannan tilaa lähinnä Metsä-Lapissa. Ylä-Lapin tunturimaisemien riekkokantaa arvioidaan erillisessä kanakoira-avusteisessa laskennassa, jonka tulokset julkaistaan erillisessä raportissa.

Riekon poikasosuus oli kuluvana kesänä poikkeuksellisen korkea Kainuussa, kun taas Lapissa se oli hieman keskiarvonsa alapuolella. Muuten poikastuotto on ollut jotakuinkin normaali. Alueilla, jossa riekko on harvinainen, näitä tunnuslukuja ei pysty luotettavasti arvioimaan.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi