Teeri 2021

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Teeren kanta on keskimäärin kasvanut verrattuna edelliseen vuoteen, mutta paikallista vaihtelua on melko paljon. Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa tiheys on keskiarvoa selvästi korkeampi, mutta myös Oulussa ja Etelä-Hämeessä teeritiheys on keskiarvon yläpuolella. Pohjois-Hämeessä ja varsinkin Uudellamaalla teeritiheydet ovat poikkeuksellisen matalat. Uudellamaalla kanta on romahtanut liki puoleen edellisvuoteen verrattuna.

Poikasosuus oli selvästi tavanomaista suurempi (yli 60 %) Kainuussa, Oulussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Myös poikueiden koot olivat keskimääräistä suurempia näillä alueilla. Poikasosuus oli jokseenkin keskiarvoa suurempi myös Kaakkois-Suomessa ja todella suuria poikueita havaittiin lisäksi Rannikko-Pohjanmaalla. Kuvaavaa on se, ettei teeren poikaosuus tai poikuekoko ollut millään alueella poikkeuksellisen pieni.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi