Teeri 2022

Kesälaskenta

Huom! Riistanhoitoyhdistyskohtainen kolmioiden lukumäärä kertoo alueelle laskettuihin keskiarvoihin vaikuttavien kolmioiden lukumäärän. Kaikki kohdassa kolmioiden määrä tarkoittaa koko riistakeskusalueella laskettujen kolmioiden kokonaismäärän. Kolmioiden aktiivisuuden näet Extranet-palvelun kartta -osiosta. Pääset kartta -osioon tästä.

Teeren lisääntymisen jälkeinen tiheys (8,5 yksilöä / km2) on pysynyt suunnilleen samalla tasolla verrattuna edelliseen vuoteen ja on jonkin verran pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella. Aikuiskanta on kuitenkin kasvanut valtakunnallisesti noin 20 % ja on nyt normaalia selkeästi tiheämpi. Vastaavasti poikasosuus on pienentynyt valtakunnallisesti noin 15 %, poikueellisten naaraiden osuus noin 20 % ja poikuekoko noin 12 %. Poikastuotto on lähellä pitkäaikaista keskiarvoaan, sillä vuoden 2021 poikastuotto oli teerellä harvinaisen hyvä.

Itä- ja Pohjois-Suomessa on korkeat teeritiheydet. Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa on lähes ennätyksellisen korkeita tiheyksiä, kuten myös Oulussa ja Lapissa. Kainuussa on myös normaalia korkeammat tiheydet. Näissä kaikissa tapauksissa varsinkin aikuiskanta on kasvanut huomattavasti edellisvuodesta, vaikka kokonaistiheys on saattanut olla samaa tasoa kuin viime vuonna. Etelä-Savossa tiheydet ovat kasvaneet normaalia suuremmaksi. Pohjois-Hämeessä kokonaiskannan tiheys on edelleen keskiarvonsa alapuolella, mutta aikuistiheys on kasvanut keskiarvoonsa. Satakunnassa teeritiheydet ovat vähentyneet selvästi edellisvuodesta ja ovat nyt hieman keskiarvonsa alapuolella.

Takaisin edelliselle sivulle

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi