Riistakolmiot verkossa

Luonnonvarakeskus, Suomen riistakeskus, Metsähallitus ja Metsästäjäliitto kehittävät yhdessä riistakolmiot.fi-verkkopalvelua riista- ja peltokolmiolaskijoiden avuksi. Pavelu koostuu kolmesta eri osasta, joiden toiminnot on kuvattu alla.


Laskija, luo itsellesi käyttäjätunnukset oma.riista.fi-palvelussa

Päästäksesi kirjaamaan laskentatuloksia sähköisesti, tulee sinun ensin luoda itsellesi käyttäjätunnukset Suomen riistakeskuksen ylläpitämässä Riistahallinnon asiointipalvelussa. Oma riista -palveluun rekisteröidytään luotettavasti pankkitunnuksilla. Rekisteröitymiseen tarvitaan myös matkapuhelinpuhelinnumero sekä käyttäjätunnuksena toimiva henkilökohtainen sähköpostiosoite. Palveluun voi rekisteröityä jo nyt. Oma riista -järjestelmän toteuttamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen riistakeskus. Järjestelmää hyödyntävät julkisessa riistakonsernissa maa- ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus,Luonnonvarakeskus sekä Metsähallitus.

Luo itsellesi Oma riista -tunnukset


Kirjaudu riistakolmiot-extranettiin tallentamaan laskentatuloksia

Tänä kesänä on ensimmäisen kerran käytössä sähköinen palvelu laskentatietojen tallennusta ja raportointia varten. Laskijat voivat itse tallentaa laskennan tuloksen palveluun ja seurata tuloksia jo laskennan aikana. Kesän laskennoissa laskija voi hakea palvelusta tietoa oman kolmionsa lisäksi riistanhoitoyhdistyksittäin ja -alueittain. Lisäksi palvelusta voi seurata kolmioiden laskennan tilannetta koko Suomessa. Palveluun rakennetaan lisäksi raportointiominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat itse hakea tarvitsemaansa tietoa. 

Riistakolmiot.fi-sivustolle kirjaudutaan Oma riista -tunnuksilla. Tunnukset voi tehdä hyvissä ajoin ennen laskennan alkamista.

Siirry riistakolmiolaskennan extranettiin


Riistakolmiot.fi tarjoaa laskentaraportteja sekä perustietoa laskennasta

Kaikille avoin riistakolmiot-verkkopalvelu saattaa laskentatiedon entistä paremmin kaikkien sitä tarvitsevien saataville. Palvelun toivotaan olevan avuksi erityisesti metsästyksen säätelyssä ja sitä koskevassa päätöksenteossa.

Palvelu helpottaa laskentatietojen raportointia. Vuosittaisten sekä alueellisten tietojen vertailtavuus paranee ja riistatieto saadaan entistä paremmin ja laaja-alaisemmin käyttöön hallinnollisessa ja paikallisessa päätöksenteossa.

Laskentaraporttien lisäksi palvelu tarjoaa perustietoa riistakolmiolaskennasta, laskettavista lajeista sekä ohjeita ja opastusta laskentojen tekijöille.


 

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi