Riistakolmiot verkossa

Luonnonvarakeskus, Suomen riistakeskus, Metsähallitus ja Metsästäjäliitto kehittävät yhdessä riistakolmiot.fi-verkkopalvelua riista- ja peltokolmiolaskijoiden avuksi. Palvelu koostuu kolmesta eri osasta, joiden toiminnot on kuvattu alla.


Laskija, luo itsellesi käyttäjätunnukset oma.riista.fi-palvelussa

Päästäksesi kirjaamaan laskentatuloksia sähköisesti, tulee sinun ensin luoda itsellesi käyttäjätunnukset Suomen riistakeskuksen ylläpitämässä Riistahallinnon asiointipalvelussa. Oma riista -palveluun rekisteröidytään luotettavasti pankkitunnuksilla, ja sinne voi rekisteröityä milloin vaan. Oma riista -järjestelmän toteuttamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen riistakeskus. Riistakolmiot.fi palvelussa riista- ja peltokolmiolle rekisteröitymiseen tarvitset kolmion numeron.  Järjestelmää hyödyntävät julkisessa riistakonsernissa maa- ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus,Luonnonvarakeskus sekä Metsähallitus.

Luo itsellesi Oma riista -tunnukset


Kirjaudu riistakolmiot-extranettiin tallentamaan laskentatuloksia

Palvelussa laskijat voivat itse tallentaa laskennan tuloksen palveluun ja seurata tuloksia jo laskennan aikana. Kesä- ja talvilaskennoissa laskija voi hakea palvelusta tietoa oman kolmionsa lisäksi riistanhoitoyhdistyksittäin ja -alueittain. Lisäksi palvelusta voi seurata kolmioiden laskennan tilannetta koko Suomessa. Voit myös itse luoda haluamiasi raportteja omat raportit -osiossa. 

Riistakolmiot.fi-sivustolle kirjaudutaan Oma riista -tunnuksilla. Tunnukset voi tehdä hyvissä ajoin ennen laskennan alkamista.

Siirry riistakolmiolaskennan extranettiin


Riistakolmiot.fi tarjoaa laskentaraportteja sekä perustietoa laskennasta

Kaikille avoin riistakolmiot-verkkopalvelu tuo laskentatiedon entistä paremmin kaikkien sitä tarvitsevien saataville. Palvelun toivotaan olevan avuksi erityisesti metsästyksen säätelyssä ja sitä koskevassa päätöksenteossa.

Palvelu helpottaa laskentatietojen raportointia. Vuosittaisten sekä alueellisten tietojen vertailtavuus paranee ja riistatieto saadaan entistä paremmin ja laaja-alaisemmin käyttöön hallinnollisessa ja paikallisessa päätöksenteossa.

Laskentaraporttien lisäksi palvelu tarjoaa perustietoa riistakolmiolaskennasta, laskettavista lajeista sekä ohjeita ja opastusta laskentojen tekijöille.


 

Tulosta sivu

Riistakolmiot.fi